Csőben sült sonkás brokkolis karfiol

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Gita

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

5

Előkészítési idő (perc)

40

Sütési / főzési idő (perc)

25

Nehézség

Haladó

Hozzávalók:

Csőben sült sonkás brokkolis karfiol

Elkészítés lépései:

  1. A karfiolt, brokkolit ételízesítős vízben, rózsáira szedve megfőzzük, kb. 10 perc alatt.
  2. Utána leszűrjük, a főzővízből egy liternyit félreteszünk.
  3. Néhány szép rózsát félreteszünk, a többit, és a sonkát is apróra vágjuk.
  4. A tésztát ropogósra főzzük, a sajtot lereszeljük.
  5. A sonkát vajon megpirítjuk, majd elkészítjük a besamell mártást.
  6. A vajon megpirítjuk a lisztet, majd a tűzről lehúzva, folyamatos keverés közben a karfiol főzővízével felengedjük, simára keverjük.
  7. A tűzre visszatéve, állandó keverés mellett besűrítjük, közben ízesítjük sóval, borssal, szerecsendióval, és az apróra vágott petrezselyemzölddel.
  8. A kifőtt tésztát összekeverjük a sonkával, a vajas lével együtt, az apró karfiol és brokkoli darabkákkal, és a mártás felével.
  9. Egy 26x36 cm-es tepsit vagy jénait kivajazunk, és beleterítjük a mártásos tésztát, megszórjuk a reszelt sajt felével, elhelyezzük rajta a zöldségrózsákat, és a kockára vágott kápia paprikát.
  10. Az egészet befedjük a maradék mártással, megszórjuk a maradék reszelt sajttal.
  11. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 25 perc alatt készre sütjük.