Több mint receptek: merülj el a konyha világában!

Gasztrotippek, érdekességek, konyhai trükkök és minden, ami ízekről, élményekről és főzésről szól.

Tudj meg többet az ízek mögött rejlő világokról!

street food
Blogcikk

5 egyszerű street food, amit otthon is el tudsz készíteni

Ha több, mint egy szendvics, de kevesebb, mint egy vacsoracsata A street food varázsa abban rejlik, hogy egyszerre laza és laktató, egyszerű, mégis meglepően kreatív. ...
Elolvasom
zöldségek
Blogcikk

A nyár 10 legjobb zöldsége – és mit főzz belőlük, ha már unod a lecsót?

Unod a lecsót? Jó hírünk van: a nyár tele van kreatív zöldséges lehetőségekkel A lecsó vitathatatlanul nyári klasszikus. Szinte minden magyar háztartásban előkerül a szezonban ...
Elolvasom
Blogcikk

5 különleges fagylalt, amit idén muszáj kegkóstolnod (+1 otthoni bónuszrecept)

Valld be, te is voltál már úgy: kint tombol a nyár, minden ragyog, te meg csak egy hűsítő gombóc fagylaltra vágysz – de nem akármilyenre. ...
Elolvasom
gluténmentes
Blogcikk

Gluténmentes étkezés nyáron: finoman, frissen, fáradtság nélkül

A lisztmentes nyár nem diéta, hanem életmód Képzelj el egy tikkasztó nyári napot. A hőmérséklet 35 fok, te pedig épp most lapátolod be a harmadik ...
Elolvasom
újrahasznosítás
Blogcikk

„Konyhai újratervezés”, így születnek új ételek a maradékból – 7 okos ötlet, hogyan főzz újrahasznosító módon

Van az a pillanat, amikor kinyitod a hűtőt, és szembenéz veled egy fél fej főtt brokkoli, három szelet sült hús, egy kanálnyi főtt rizs meg ...
Elolvasom
alaplé
Blogcikk

Miből lesz a tökéletes alaplé? – Hogyan készítsd el otthon, hogy minden levesed, mártásod jobb legyen

Az alaplé a konyha láthatatlan hőse. Nem kerül a tányér közepére, nem díszíti a fotókat — de nélküle a legtöbb leves, mártás, rizottó vagy egytálétel ...
Elolvasom
pácolás
Blogcikk

Mire jó a pác – és hogyan készítsd el tökéletesre? A pácolás 5 aranyszabálya

A pác olyan a konyhában, mint egy jó könyv a vasárnap délutánban: idő kell hozzá, de a végén minden falat kifizetődik. Akár húst, halat, zöldséget ...
Elolvasom
konfitálás
Blogcikk

Mi az a konfitálás – és miért lesz tőle minden puhább, szaftosabb és finomabb?

Ha hallottad már a „konfitált kacsa” kifejezést, de nem voltál benne biztos, mit is jelent pontosan, vagy ha már ettél valami ellenállhatatlanul puha, olajos, selymes ...
Elolvasom
a hónap alapanyaga az eper
Blogcikk

A hónap alapanyaga: eper – május édes kincse a konyhában

Ahogy megérkezik a tavasz vége és a napsugarak egyre bátrabban melengetik a földet, a piacok standjain is felbukkan az egyik legvártabb gyümölcs: az eper. Májusban ...
Elolvasom
grillezés
Blogcikk

Mire jó a grill, ha nincs hús? – 7 izgalmas zöldséges és sajtos fogás a nyári sütögetéshez

Nyár, meleg, barátok, terasz – és persze a grill illata, ami belengi a kertet. De mi van, ha valaki nem eszik húst? Vagy csak egyszerűen ...
Elolvasom