Alapanyag kisokos:

brokkoli

A brokkoli egy igazi zöld csoda, amely a keresztesvirágúak családjába tartozik – te jó ég, ez még komolyabb, mint a nagymamád szülinapi beszéde! A brokkoli valójában egyfajta gyümölcsöző káposzta, ami a Földközi-tenger vidékéről származik, és az elmúlt pár évtizedben a világ konyháit meghódította.

Otthoni főzésben a brokkoli sokféleképpen felhasználható: párolva, sütve, vagy grillezve egyaránt ínycsiklandó. Töltsd meg néhány sajtos brokkoli gratinnal, vagy dobd őt egy könnyű zöldsalátába! A brokkoli nemcsak finom, de tápláló is, tele van vitaminokkal és rostokkal. Tökéletes társa lehet a csirkének, a halnak, vagy akár a tésztának is; mindhárom fogás kencés eddigi unalomját a brokkoli egyedül is meg tudja bolondítani.

Ha egy érdekes tényt szeretnél tudni, akkor tudd, hogy a brokkoli a „zöldségek rockzenekara”! Mert amit a boltokban veszel, az valójában a kereskedelem által „feedbackelt” harmadik generációs brokkoli, ami tartalmazza a legjobb ízeket és formákat, amit konyhádba kíváncsi szomjúsággal vihetsz be.

A tárolás egyszerű: a brokkolit tedd a hűtőbe, és a legjobb, ha egy-két napon belül felhasználod, különben el kezd ráncosodni, mint a nagyi! Előtte érdemes alaposan megmosni, és az esetleges kemény részeit levágni. Így könnyen, gyorsan készítheted el kedvenc ételeidet ezzel a bámulatos zöldséggel! Szóval ne habozz, irány a konyha, és indulj kalandra a brokkolival!