Meggyes-mákos muffin

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Kata Boszi

👨‍🍳 Szakács értékelése: 5 / 5 ⭐ (1 szavazat)

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

25

Sütési / főzési idő (perc)

20

Nehézség

Könnyű
Meggyes-mákos muffin

Hozzávalók:

Elkészítés lépései:

  1. A tojássárgáját kikeverjük az édesítővel, a máklisztet (vagy darált mák) összekeverjük a sütőporral, fahéjjal, a meggyeket félbe vágjuk, kimagozzuk.
  2. A tojássárgájához keverjük a lisztet, belecsorgatjuk az olajat (darált mák esetén 25 ml napraforgóolaj szükséges csak), azzal is összekeverjük, majd beletesszük a félbevágott meggyszemeket (fagyasztott vagy befőtt is lehet), újra összekeverjük.
  3. A fehérjét kemény habbá verjük, és óvatosan a masszába forgatjuk.
  4. Muffin formákba adagoljuk, és 200 fokra előmelegített sütőben sütjük 5 percig, majd visszavesszük a hőfokot, és további 15 percig sütjük 180 fokon.
  5. Rácson hűtjük ki.
  6. Amikor a muffinok kihűltek, a meggyet felfőzzük az eritrittel, botmixerrel pürésítjük, belekeverjük a tortazselét, és rácsorgatjuk a muffinokra.
  7. A maradékot egy kis tálba öntjük, amikor megszilárdul, kockákra vágjuk, és a muffinok mellé kínáljuk.

Azoknak ajánlom elsősorban, akik szeretnék egy kicsit visszafogni a szénhidrátot és a kalóriát, de nem tudnak ellenállni az édességnek.