Alapanyag kisokos:

meggy

A meggy egy igazi nyári csemege, ami nemcsak a gyümölcsösekről, hanem a konyhából is jól ismert. Ez a gyümölcs a cseresznye egyik fajtája, és bár sokan csak savanykás, piros vagy sötétvörös bogyóként ismerik, a meggy tele van ízzel és étkezési lehetőségekkel. Főleg a cukrászatban és a főzés során használják, hiszen a savanykás íze remekül passzol süteményekhez, dzsemekhez, sőt egy jó meggyes pitéhez is nélkülözhetetlen.

A meggy párosítása nagyon színes: az édes vajas tészták mellett fonom, de frissítő salátákban, vagy akár húsételekhez is tökéletes kiegészítő lehet. Gondolj csak egy meggyel készült sörpörköltre – a baráti összejövetelek titkos fegyvere!

Érdekesség, hogy a meggyet már évszázadok óta használják az orvoslásban is – a régi görögök használták is a gyümölcs levét gyulladások kezelésére. Fantasztikus, nem?

Amikor a meggyhez nyúlsz, érdemes figyelni a frissességére: válassz szilárd, fényes bogyókat, és tárolásra próbáld meg a hűtőszekrény zöldségtartójában elhelyezni, ahol jó néhány napig megőrzi ízét. Ha feldolgozod, a magok eltávolítása már csak gyerekjáték – lehet, hogy csak egy kis kisbaba sírást is megér egy-két elpattant szem! Szóval, készítsd fel a konyhát a meggy érkezésére, és indulhat a főzőshow!