A magozott meggy igazi kincs a konyhában! Ez a lédús, édes-pikáns gyümölcs főleg a nyári hónapokban érhető el frissen, de sokan a mélyhűtött vagy befőtt formájában ismerik és használják. A magozott meggy tulajdonképpen a friss meggyből készül, amelyet gondosan válogatnak, majd eltávolítják belőle a magokat – így te már csak a finom húsát élvezheted!
A főzésben a magozott meggy sokoldalúan felhasználható. Használhatod például desszertekben, mint a piték, sütik vagy gyümölcslevesek alapanyaga. De nem áll meg itt: a savanykás íze remekül passzol húsételekhez is, például pulykához vagy sertéshez, ahol egy kis meggymártással igazi ínycsiklandó fogást varázsolhatsz.
Érdekes, hogy a meggy nemcsak ízletes, de tele van vitaminokkal és antioxidánsokkal is – tehát most már főzni is egészségesebben tudsz! Amikor dolgozol vele, ügyelj arra, hogy a magozott meggyet hűvös, száraz helyen tárold, és lehetőség szerint a lehető leghamarabb használd fel, hogy megőrizze zamatos ízét.
Tehát, ha legközelebb valami különlegeset szeretnél főzni, ne feledd: a magozott meggy a titkos összetevő, amire szükséged van! Bon appétit!