Csirkés karfiolleves tárkonyosan

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Andi80

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

10

Sütési / főzési idő (perc)

35

Nehézség

Könnyű

Csirkés karfiolleves tárkonyosan

Csirkés karfiolleves tárkonyosan

Hozzávalók:

Elkészítés lépései:

  1. A húst alaposan megtisztítjuk és felkockázzuk.
  2. A karfiolt apróbb rózsákra szedjük és megmossuk.
  3. A répát a tisztítás után felkarikázzuk.
  4. A csirkemellet kevéske olajon fehéredésig pirítjuk, majd rádobjuk a zöldségeket és azzal együtt még 2-3 percig pirítjuk.
  5. Felöntjük vízzel, majd fűszerezzük az ételízesítővel, sóval, borssal, petrezselyemlevéllel, tárkonnyal.
  6. Addig főzzük, amíg a hús meg nem puhul.
  7. A lisztet a tejjel csomómentesre kavarjuk, majd belekanalazzuk a tejfölt.
  8. A forró levesből pár kanállal kivéve felhígítjuk, majd folyamatosan kavargatva a levest, belecsorgatjuk a habarást.
  9. Felforraljuk.
  10. Melegen tálaljuk.

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Csirkés karfiolleves tárkonyosan