Alapanyag kisokos:

petrezselyemlevél

A petrezselyemlevél nem más, mint a konyhád zöld szuperhőse! Ez a jellegzetes ízű és aromás fűszernövény a világ különböző tájainak konyháiban népszerű, és remek kiegészítője az ételeknek. Eredete az Örök város, Róma, ahol már az ókorban is nagyra értékelték. Létezik két fő típusa: a sima és a fodros petrezselyem, mindkettő ízletes, de ha valódi ízbombát szeretnél, akkor a sima változatot válaszd!

Mire használják? Szinte mindennel párosítható! A petrezselyemlevél remekül megy a levesekhez, salátákhoz, pörköltekhez és akár a köretekhez is. Használhatod frissen, de szárítva is, ha éppen nincs a közelben.

Érdekesség: tudtad, hogy a petrezselyem nemcsak ízletes, hanem tele van vitaminokkal is? A C-vitamin, a vas és a kalcium igazi kincs a kis zöld levelekben. Továbbá a petrezselyem jótékony hatással van az emésztésre is, így utána nem kell lemondanod a desszertről!

Ha petrezselyemlevéllel dolgozol, érdemes frissen tárolni, lehetőleg hűtőben, nedves papírtörlőbe csomagolva, hogy ne fonnyadjon meg túlságosan. Vágás előtt alaposan mosd meg, és ha lehet, csak akkor tedd a főzőedénybe, amikor már majdnem kész az étel. Ezzel megőrizheted friss ízét és színét. Ne félj kísérletezni vele, és használd bátran: a petrezselyemlevél igazi varázsló a konyhában!