Zsályás sertésszűz részeges almával, mogyoró burgo

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

kisgourmand

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

1

Előkészítési idő (perc)

35

Sütési / főzési idő (perc)

0

Nehézség

Haladó

Zsályás sertésszűz részeges almával, mogyoró burgo

Recept leírás:

Hozzávalók:

Hozzávalók 1 személyre: 100 g

*

Elkészítés:

Elkészítés: A szűzérmét sózom, olajozom és zsályalevelekkel betakargatva alufóliába csomagolva hideg sütőbe teszem, majd erős tűzön sütöm, kb. 20 percig. A paradicsom paprikát is tollkenővel megolajozom és őt is fóliabatyuba csomagolom, a hús mellé a sütőbe teszem, majd sütöm kb.10 percig. Az apró burgonyát sós vízben megfőzöm közben. Az almát vékony gerezdekre vágva sütőtálba teszem, likőrrel megöntözöm és a másik két csomag mellett a sütőben sütöm. Nagyjából minden egyszerre készül el. A fehér burgonya mellett a szép piros paprika, a levelekkel borított illatos hús, és a kissé alkoholos édeskés alma, nagyon szép látvány és ráadásul finom is.

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Zsályás sertésszűz részeges almával, mogyoró burgo