kisgourmand

kisgourmand

_x000D_ Zsályás sertésszűz részeges almával, mogyoró burgonyával_x000D_
_x000D_ Hozzávalók 1 személyre: 100 g alma, 100 g burgonya, 100 g paradicsompaprika, 100 g sovány sertéshús, 20 g olívaolaj, 10 g likőr, 1 g só, 0,1 g zsálya._x000D_
_x000D_ Elkészítés: A szűzérmét sózom, olajozom és zsályalevelekkel betakargatva alufóliába csomagolva hideg sütőbe teszem, majd erős tűzön sütöm, kb. 20 percig. A paradicsom paprikát is tollkenővel megolajozom és őt is fóliabatyuba csomagolom, a hús mellé a sütőbe teszem, majd sütöm kb.10 percig. Az apró burgonyát sós vízben megfőzöm közben. Az almát vékony gerezdekre vágva sütőtálba teszem, likőrrel megöntözöm és a másik két csomag mellett a sütőben sütöm. Nagyjából minden egyszerre készül el. A fehér burgonya mellett a szép piros paprika, a levelekkel borított illatos hús, és a kissé alkoholos édeskés alma, nagyon szép látvány és ráadásul finom is._x000D_
_x000D_ Elkészítési idő: 35 perc_x000D_

🍽 Receptek tőle: