Túrós sztrapacska

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

IlonaB

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

40

Sütési / főzési idő (perc)

40

Nehézség

Haladó

Túrós sztrapacska

Túrós sztrapacska

Hozzávalók:

Elkészítés lépései:

  1. A burgonyát hámozzuk meg, és a legkisebb lyukú reszelőn lereszeljük, sózzuk, az egy tojást hozzáadjuk.
  2. Annyi lisztet adunk hozzá hogy nokedli keménységű legyen.
  3. Nokedli szaggatóval szaggassuk lobogós sós vízbe és főzzük ki.
  4. A szalonnát süsük ki (nem kiszáritani) A zsírjából kiszedjük, és a vajat a zsírral felolvasztjuk.
  5. A leszűrt tésztára tesszük, a kissé besózott túróval összekeverjük tetejét szalonnával megszórjuk.

Mi nem szeretjük juhtúróval!

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Túrós sztrapacska