Alapanyag kisokos:

bacon

A bacon egy igazi klasszikus alapanyag, amit szinte mindenki imád a konyhában. Olyan ízletes füstölt szalonnáról van szó, amelyet általában sertéshúsból készítenek. A bacon nemcsak a reggeli pirítósra vagy tojásra a legjobb barátja, hanem csodásan passzol szendvicsekhez, salátákhoz, sőt, még tésztákhoz is. Ki mondta, hogy a sózott hús nem lehet kreatív?

A bacon sokféle formában elérhető: lehet vékonyra szeletelt, kockázott vagy akár darabolt is. Elegendő egy kis figyelem és ügyesség ahhoz, hogy a sertésszalonna ropogósra süljön, ami igazi ízbombát ad az ételekhez. Csak figyelj, hogy közben ne égesd meg a konyhát!

Ha valami érdekességet is keresel, tudtad, hogy a bacon története több ezer évre nyúlik vissza? Az évszázadok során sok kultúrában kiemelt szerepet játszott, nem is beszélve a szalonnával kapcsolatos mértéktelen rajongásról. Oké, az utóbbi talán már egy kicsit túlzás, de az biztos, hogy az emberek a világ minden táján felfedezték már a bacon varázsát.

Hogyan tárold? A legjobb, ha a hűtőszekrényben tartod, és ha már kinyitottad, próbáld meg minél hamarabb felhasználni, mert a frissessége kulcsfontosságú a zamat élvezetéhez. Tehát, alkalmasint ne habozz, és csapj bele a baconos kalandba!