Túrókrémes fondant torta

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Bea

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

8

Előkészítési idő (perc)

30

Sütési / főzési idő (perc)

25

Nehézség

Haladó

Túrókrémes fondant torta

Recept leírás:

Hozzávalók:

Kakaós piskótához: Hozzávalók:
6 tojás
15 dkg cukor
4 dkg kakaó
15 dkg liszt
Túrókrém:
25 dkg túró
2,5 dl tejszín
1/2 csomag zselatin
2 ek. porcukor
1 csomag vaníliás cukor
1 citrom leve és lereszelt héja
Fondant:
6 evőkanál víz
1 evőkanál őrölt zselatin (8-10 g)
2 evőkanál méz
1 evőkanál margarin
kb. 90-100 dkg porcukor

*

Elkészítés:

A tojássárgákat a cukorral és a kakaóval habosra keverjük. Majd a lisztet és a keményre vert tojásfehérjéhérjét óvatosan beleforgatjuk a kakaós masszába. Vajazott, lisztezett formába öntjük, és mérsékelt hôfokon sütjük.
Túrókrém Elkészítése:
A túrót összetörjük, majd hozzáadjuk a porcukrot, a vaníliás cukrokat, a citrom lereszelt héját is, jól kikeverjük.
Ezután a zselatint a citrom levében felfőzzük és mikor kihűlt, a túróhoz adjuk. Ezután jöhet bele a keményre felvert tejszínt, ami igazából ízlés szerint adagolható, ki mennyire akarja puhítani a túrót.
Megtöltöm vele a ketté vágott piskótát,és 3 órára hűtőbe teszem.
Fondant:
Átszitáljuk a porcukrot és felét egy tálba tesszük, mélyedést készítünk bele.
A vízben elkeverjük a zselatint, majd felmelegítjük. Beletesszük a mézet és a margarint, majd mindhármat összemelegítjük, hogy elolvadjanak és elkeveredjenek egymással.
A porcukor közepén lévő mélyedésbe öntjük a folyadékot, majd fakanállal elkeverjük.
Kis adagokban, fokozatosan a másik adag átszitált porcukorból teszünk hozzá és ha már nem tudjuk fakanállal keverni kézzel gyúrjuk tovább. Kis adag porcukor, gyúrás, porcukor, gyúrás, … Akkor kész, amikor már nem ragacsos, de puha, és sima felülete. Ha megvan az ideális állaga, tapintása még néhány percig gyúrjuk.
Folpackba, majd egy zacskóba tesszük, majd minimum 6 órát, de akár több napot is szobahőmérsékleten pihentetjük.
Felhasználáskor újra átgyúrjuk. Ha keménynek éreznék margarinos kézzel lágyíthatunk rajta.
Keményítővel meghintett deszkán, 2-3 mm vastagra kinyújtjuk, és felhasználásra kész.
Beboritjuk vele a tortát,a levegőt óvatosan kisimitjuk alóla.
Én olvasztott csokoládéval spricceltem meg a tortát.majd karamellből különböző formákat csináltam.De bármivel diszithetjük a maradék fondantot meg is szinezhetjük por alapú ételfestékkel.

Túrókrémes fondant torta

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Túrókrémes fondant torta