Bea

Bea

  • Hol tanult főzni:

    _x000D_ Tejszínes-túrós citrom torta
    _x000D_
    _x000D_ Hozzávalók:
    _x000D_
    _x000D_ Az alaphoz:
    _x000D_ 8 dkg vaj, vagy Rama
    _x000D_ 12-13 dkg babapiskóta
    _x000D_ kevés tej
    _x000D_ A túrós töltelékhez:
    _x000D_ 1 csomag citrom vagy vanília ízű pudingpor egy kis citromlével (ez helyettesíti a citromos pudingot)
    _x000D_ 25 dkg tehéntúró
    _x000D_ 1 citrom leve
    _x000D_ 10 dkg cukor
    _x000D_ 5 dl tejszín
    _x000D_ 1 csomag vaníliás cukor
    _x000D_ 1 dkg étkezési zselatin
    _x000D_ 1 citrom a tetejére
    _x000D_ 1 csomag színtelen tortazselé
    _x000D_
    _x000D_ Elkészítés:
    _x000D_
    _x000D_ A tortaalaphoz a vajat megolvasztjuk, a babapiskótát összedaráljuk, ezeket egy tálba öntjük, majd kevés tejet adunk hozzá, és jól gyúrható alapot kapunk, amit a tortaformába nyomkodunk, és 30 percre a hűtőbe tesszük.
    _x000D_
    _x000D_ A pudingot 2,5 dl hideg vízzel elkeverjük, felforraljuk, sűrűvé főzzük, majd kihűtjük. Addig a túrót a citromlével és a cukrokkal összekeverjük.
    _x000D_ Evőkanalanként belevegyítjük a kihűlt pudingba, majd kb. 1 dl forró vízben feloldjuk a zselatint, és ha langyosra hűlt, beleöntjük a krémbe. A tejszínt kemény habbá verjük, majd ezt is hozzákeverjük a krémhez.
    _x000D_
    _x000D_ A krémet a piskótádra simítjuk, és 2 órára a hűtőbe tesszük dermedni. A tetejét citromkarikákkal és színtelen tortazselével díszíthetjük._x000D_

🍽 Receptek tőle:

⚠️ Még nincs receptje.