Töltött csirkecomb Kata módra

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Kata

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

3

Előkészítési idő (perc)

15

Sütési / főzési idő (perc)

40

Nehézség

Haladó

Töltött csirkecomb Kata módra

Töltött csirkecomb Kata módra

Hozzávalók:

⚠️ Nincs alapanyag megadva vagy nem recept oldalon vagyunk.

Elkészítés lépései:

⚠️ Nincsenek megadott elkészítési lépések.

Hozzávalók:

2 db közepes méretű egész csirkecomb
5 db tojás
Kb. 10 dkg. zsemlemorzsa
1 cs. petrezselyemzöld levele

bors

*

Elkészítés:

A tojásokból 3 db – ot sós vízben megfőzünk.
Addig a csirkecombokat megmossuk, letisztítjuk, majd óvatosan a bőre alá nyúlva elválasztjuk a hústól, vigyázva, hogy ne szakadjon ki.
Kívül belül enyhén megsózzuk, borssal megszórjuk.
A lehűtött tojásokat megpucoljuk, tojásszeletelőn apróra vágjuk, egy jénai tálba tesszük, hozzáütjük a maradék 2 tojást, sózzuk, ( kb.1 púpos kk., ez a sótól és az ízlésünktől függ, ha szükséges inkább kóstoljuk meg.) borsozzuk.
Beletesszük a zsemlemorzsát, az összeaprított petrezselyemzöldet, majd az egészet összekeverjük és egyenlően elosztva a húsok bőre alá töltjük, hústűvel megűzzük, jénai sütőtálba tesszük, egy ek. olajat teszünk a húsokra, letakarjuk és 175 fokosra előmelegített sütőben kb. 50 perc alatt szép pirosra sütjük.
Tetszés szerinti körettel tálaljuk.
Nagyon finom ízletes tojásos étel.
Jó étvágyat hozzá!
saját családi recept

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Töltött csirkecomb Kata módra