Hozzávalók:
15 dkg rizs
8 tojás
6 ek tejföl
4 ek majonéz
2 ek apróra vágott petrezselyem
1 tk mustár
Só, fehér bors
1 ek valami savanyúság (pl. uborka) levéből
4 csepp édesítő
*
Elkészítés:
Először az öntetet készítjük el: összekeverjük a tejfölt, majonézt, mustárt, petrezselymet, uborkalét, édesítőt némi sóval és fehérborssal.
Megkóstoljuk, ha kell, utánaízesítjük.
A rizst dupla mennyiségű sós vízben puhára főzzük, kihűtjük.
A tojást is megfőzzük, kihűtjük, hetet belőle nyolcba vágunk.
A rizst először az öntettel forgatjuk össze, majd óvatosan a tojásokkal.
A maradék tojást cikkekre szeljük, ezzel díszítjük a saláta tetejét.