Hozzávalók:
Tészta: 10 tojás
Töltelék: Kb. 15 dkg. rizs, kevés só, 2 vaníliás cukor, cukor ízlés szerint, víz és tej, kb. 2 dl. vörös must, kevés citromlé, 2 l. habtejszín (édesített), 2-3 fürt szőlő.
*
Elkészítés:
A tészta hozzávalóiból vizes piskótát kell sütni. (A 60 cm széles elektromos sütők nagyméretű mély tepsije kell ehhez az adaghoz).
Ez egy kb. 40 szeletes torta (osztálytalálkozóra készítettem).
Ketté vágtam a piskótát.
Töltelék:Kb. 15 dgk. rizsből tejberizst kell főzni. A már majdnem készre főtt tejberizshez apránként adagolva adtam a mustot, hogy még attól is besűrűsödjön . A tejberizsbe kevés citromlevet is tettem. Amikor a mustos tejberizs kihűlt, lazán elkevertem a tejszín felével és az egészet betöltöttem a két piskóta lap közé. Szép rózsaszín tölteléket kaptam így.
Sűrűn belenyomkodtam a szőlő szemeket a töltelék közepébe és beborítottam a másik lappal. Kívülre sima tejszínes dekorálást kapott a torta, amit élő virággal díszítettem. (a növényeket jól le kell mosni és a vizet leitatni róluk).