Tejfölös krumplileves kolbásszal

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Timcsi

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

1

Előkészítési idő (perc)

15

Sütési / főzési idő (perc)

25

Nehézség

Könnyű

Tejfölös krumplileves kolbásszal

Tejfölös krumplileves kolbásszal

Hozzávalók:

⚠️ Nincs alapanyag megadva vagy nem recept oldalon vagyunk.

Elkészítés lépései:

⚠️ Nincsenek megadott elkészítési lépések.

Hozzávalók:

1 kg krumpli
1 szál füstölt kolbász
2-3 db babérlevél
őrölt bors
ételízesítő
2 db leveskocka
2 dl tejföl
1 púpos ek. liszt
http: //www.toldifuszer.hu

*

Elkészítés:

A megtisztított krumplit aránylag kicsi kockákra vágom, és annyi vízzel, hogy bőven ellepje, felteszem főni. Belekarikázom a kolbászt is menet közben, sózom, borsozom, rádobom a babérlevelet és belemorzsolom a leveskockákat. Lefedve hagyom közepes lángon főni. Míg fő, a tejfölbe csomómentesen elkeverem a lisztet, teszek rá pár kanállal a forró levesből, majd az így elkészített habarást óvatosan a leveshez öntöm. Átkavarom, nehogy összecsomósodjon. Hagyom még egyszer felfőni, aztán elzárom alatta a gázt.

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Tejfölös krumplileves kolbásszal