Tárkonyos karfiolkrémleves pirított tökmaggal

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Andi80

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

6

Előkészítési idő (perc)

10

Sütési / főzési idő (perc)

20

Nehézség

Könnyű

Tárkonyos karfiolkrémleves pirított tökmaggal

Tárkonyos karfiolkrémleves pirított tökmaggal

Hozzávalók:

Elkészítés lépései:

  1. A krumplikat meghámozzuk, megmossuk, és apróra kockázzuk.
  2. A karfiolt rózsáira szedjük, megtisztítjuk (ha mirelitet használunk, csak dobjuk felengedés nélkül lobogó vízbe ) és a krumplival együtt egy fazékba téve felöntjük vízzel.
  3. A kockával, sóval és tárkonnyal ízesítsük.
  4. Addig főzzük, míg a krumpli és a karfiol is megpuhul.
  5. A tűzről levéve hagyjuk kicsit hűlni, majd merülő mixerrel turmixoljuk le.
  6. Én hagytam kicsit darabosabbra.
  7. Ha túl sűrűnek találjuk, önthetünk bele még vizet.
  8. Öntsük bele a tejszínt, majd tegyük vissza a tűzre és forraljuk fel.
  9. A tökmagot száraz serpenyőben mérsékelt lángon pirítsuk át.
  10. A levest a tökmaggal megszórva kínáljuk.

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Tárkonyos karfiolkrémleves pirított tökmaggal