Rántott trappista sajt

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Andi22

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

3

Előkészítési idő (perc)

30

Sütési / főzési idő (perc)

20

Nehézség

Könnyű
Rántott trappista sajt

Hozzávalók:

Elkészítés lépései:

  1. A sajtot kb. 1-1,5 cm vastag szeletekre vágom. Ha van időm, 30 percre beteszem a fagyasztóba — így kevésbé folyik ki sütés közben.
  2. Először lisztbe, majd felvert tojásba, végül zsemlemorzsába forgatom. Én mindig dupla panírt csinálok: vissza a tojásba, aztán újra morzsába — így biztosabb a siker.
  3. Ha serpenyőben sütöm, akkor bő olajat hevítek kb. 170-180°C-ra (akkor jó, ha egy kenyérdarab pár másodperc alatt aranybarnára sül benne). Ha fritőzben készítem, ott is 170-180°C-ra állítom a hőfokot.
  4. A sajtot oldalanként kb. 2-3 percig sütöm, amíg szép aranybarna nem lesz. Nem kapkodok: így a panír szépen megsül, a sajt pedig pont jól olvad meg belül.
  5. Papírtörlőre szedem, hogy lecsöpögjön róla az olaj. Nálam mindig jár mellé tartármártás, sült krumpli vagy rizs.

Tipp tőlem:
Dupla panír mindig kötelező!
Fagyasztó trükk nagyon bevált nálam is — szinte garantált a szép végeredmény.
Nem siettetem a sütést — a 2-3 perc oldalanként pont ideális.