Hozzávalók:
A tésztához:
3 db tojás
9 dkg krémsajt
1 tk reszelt fokhagyma
1 tk felaprított snidling
3-4 ek apró szemű zabpehely (ha még diétásabbra akarjuk, a zabpehely el is maradhat)
1 tk házi majonéz (elmaradhat)
Feltéthez:
1 db kis doboz sűrített paradicsom
½ ek felaprított bazsalikom
só, oregánó, sonka, gomba, paradicsom,
lila hagyma, mozzarella sajt, vagy kinek mi tetszik
*
Elkészítés:
Imádod a pizzát, de fogyózol?
Próbáld ki ezt az alakbarát változatot!
Tortillának is lehet használni ezt a tésztát, mert elég vékony, és könnyen hajlítható.
A sűrített paradicsomot felhígítjuk egy kevés vízzel, belekeverjük a felaprított bazsalikomot, kevés sót, félretesszük.
A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük.
A sárgájákat kikeverjük a sajtkrémmel, majonézzel, a reszelt fokhagymával, snidlinggel, zabpehellyel, kevés sóval, majd lazán belekeverjük a fehérjehabot.
Egy kicsit hagyjuk állni, hogy a zabpehely felszívhassa a nedvességet.
Olajjal megkent sütőpapírra adagoljuk, lehet 4 kisebb halmot vagy egy nagyot, és 150-160 fokra előmelegített sütőben sütjük kb.
10-15 percig.
Sütés közben szépen meg fog emelkedni, de majd össze is fog esni, nem kell meglepődni, ez így jó.
Kivesszük a sütőből, megkenjük a paradicsomszósszal, rátesszük a nekünk tetsző feltétet, megszórjuk oregánóval, a reszelt mozzarellával, visszatesszük a sütőbe, és addig sütjük, amíg a sajt pirulni nem kezd a tetején.
A sűrített paradicsomot felhígítjuk egy kevés vízzel, belekeverjük a felaprított bazsalikomot, kevés sót, félretesszük.
A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük.
A sárgájákat kikeverjük a sajtkrémmel, majonézzel, a reszelt fokhagymával, snidlinggel, zabpehellyel, kevés sóval, majd lazán belekeverjük a fehérjehabot.
Egy kicsit hagyjuk állni, hogy a zabpehely felszívhassa a nedvességet.
Olajjal megkent sütőpapírra adagoljuk, lehet 4 kisebb halmot vagy egy nagyot, és 150-160 fokra előmelegített sütőben sütjük kb.
10-15 percig.
Sütés közben szépen meg fog emelkedni, de majd össze is fog esni, nem kell meglepődni, ez így jó.
Kivesszük a sütőből, megkenjük a paradicsomszósszal, rátesszük a nekünk tetsző feltétet, megszórjuk oregánóval, a reszelt mozzarellával, visszatesszük a sütőbe, és addig sütjük, amíg a sajt pirulni nem kezd a tetején.