Hozzávalók:
4 közepes nagyságú csirkemell
5 dkg vaj
1 kis fej vöröshagyma
20 dkg gomba
2 ek száraz fehér bor
2 dl tejföl
1 kanál liszt
só, bors, petrezselyem ízlés szerint
1 kv mustár
Konyhai mértékegységek
Liszt:
1 csapott evőkanál: 1.5 dkg
1 púpozott evőkanál: 2 dkg
1 kávéskanál: 3 g
Cukor:
1 csapott evőkanál: 1.5 dkg
1 púpozott evőkanál: 2 dkg
1 kávéskanál: 4 g
Só:
1 csapott evőkanál: 1.5 dkg
1 púpozott evőkanál: 2 dkg
1 kávéskanál: 7 g
1 késhegynyi: 4 g
Olaj:
1 evőkanál: 2 dkg
Búzadara:
1 evőkanál: 1.5 dkg
1 csapott evőkanál: 1.2 dkg
Tej:
1 evőkanál: 1.5 dkg
Edények űrtartalma:
1 bögre: 2 dl
1 vizespohár: 2-2,5 dl
1 borospohár: 1-1,5 dl
1 mélytányér: 2.5 dl
*
Elkészítés:
A csirkemellekből nyolc szeletet készítünk, kiklopfoljuk, megsózzuk és borsozzuk.
A vajon átsütjük, kivesszük és melegen tartjuk.
A finomra vágott hagymát a pecsenyelében megfonnyasztjuk.
A szeletelt gombát sóval, borssal addig pároljuk, amíg a saját levét el nem főtte, beletesszük az apróra vágott petrezselyemzöldet, és a mustárt, majd a liszttel simára kevert tejföllel besűrítjük.
Bort öntünk hozzá.
Pecsenyére öntve tálaljuk.


