Hozzávalók:
17 db előzetesen kisütött palacsinta
instant kakaópor a palacsinták töltésére
14 db babapiskóta
1 dl lefőzött kávé
1dl tej
30 ml rum
1 csomag vaníliás cukor
A krémhez:
6 evőkanál cukor
1 csomag vanilíás pudingpor
1 csomag vaníliás cukor
1 csomag csokoládés pudingpor
1 l tej
1 csomag puncs pudingpor
1 üveg meggybefőtt
4dl meggylé
1 db 24 cm-es kapcsos tortaforma
*
Elkészítés:
A tortaforma alját sütőpapírral kibéleljük, a kapcsos rész rácsatolásával rögzítjük.
A szokásos módon palacsintákat sütünk.
Eközben elkészítjük a babapiskóták beáztatásához a következő keveréket : a lefőzött, kihűlt kávéból, tejből, rumból és 1 csomag vaníliás cukorból.
Ebbe beleforgatjuk a babapiskótákat, kissé felitatjuk, de vigyázzunk, hogy ne ázzanak el, majd egymás mellé helyezzük a tortaformába, ne hagyjunk hézagot közöttük.
Sűrűre főzzük a vaníliás pudinport fél liter tejjel, 3 evőkanál cukrot teszünk bele, még melegen ráöntjük a babapiskótákra.
A kisült palacsintákat megtöltjük a kakaóporral, a végeit ollóval levágjuk, csigavonalban, követve a forma alakját, kívülről befelé haladva szorosan ráfektetjük a vaníliás pudingra.
Erre a rétegre kerül a még meleg fél liter tejjel és 3 evőkanál cukorral elkészített csokipuding.
A lecsöpögtetett meggybefőttel borítjuk be a tortát.
A befőtt levével a puncspudingot is elkészítjük, ezt is még melegen a meggyre borítjuk.
Az így elkészített tortát kihűtjük hűtőszekrényben, pár óra eltelte után vesszük csak le a tortaforma oldalát.