Hozzávalók:
Égetett 1/4 l víz
1/2 teáskanál só
10 dkg vaj
15 dkg finomliszt,4 tojás
Sajtkrém:Tömlös natur,vagy füstölt sajt,2 tojássárgája,1dl tej,10dkg vaj.
*
Elkészítés:
Egy nagy fazékban felteszem melegedni a vízet.
Ha forr, beleteszem a sót, elolvasztom benne a vajat, majd folytonos kevergetés mellett beleszitálom a lisztet.
Addig főzöm, amíg a massza összeáll és elválik az edény falától.
Ezután egy keverőtálba öntöm és a tojásokat szépen egyenként gépi habverővel hozzákeverem.
Ha elkészült a tésztám, csillagfejű nyomózsákba ( vagy kinek milyen kinyomója van) töltöm és kivajazott, kilisztezett nagy tepsire diónyi rózsákat formázunk.
Ha nincs kinyomónk, akkor egy zacskóba töltsük bele és abból nyomjunk kis labdákat.
Előmelegített 220°C-os sütőben kb.
20 perc alatt megsütjük, majd ha kész az ajtót résnyire nyitva hagyjuk, hogy kihűljön, eközben kicsit tovább szárad.
.
.
.
Az eredeti receptekben, rögtön kiveszik és rácson hagyják kihűlni, de én gyorsan visszatettem, mert 2 perc alatt megpuhult a külseje én meg ropogósan szeretem.
Levágjuk a tetejüket.
A krémhez besamellt főzünk majd a tömlös sajtot belekeverjük.
Megtöltjük vele a fánkokat, reszelt sajttal megszórjuk és vissza rakjuk a kalapkákat.