Hozzávalók:
- 50 dkg. liszt
- 35 dkg. margarin
- 20 dkg. porcukor
- 2 tojás sárgája
- 2 cs. vanilia cukor
- 1 citrom reszelt héja
- baracklekvár a két korong közé.
Először a szárazanyagokat, így a lisztet, porcukrot, vaniliás cukrot, reszelt citromhéjat keverem össze.Ezután gyorsan belemorzsolom a margarint, végül hozzáadom a tojások sárgáját és jól összedolgozom.
A tésztacipót folpackba csomagolom és egy órán át hűtőben pihentetem. Utána vékonyra kinyújtom (legjobb, ha a folpack között nyújtom ki, mert akkor szép síma tésztát kapok és ráadásul nem is
ragad), fele-fele formákat szaggatok (síma+lyukas), kés segítségével sütöpapírra rakom, előmelegített sütőben 10 perc alatt halványra sütöm.
A kész korongokat reszelt citromhéjjal ízesített baracklekvárral összeragasztom és végül porcukorral elkevert vaníliás cukor elegyével .meghintem.
Ebből 36 db lesz összeragasztva azaz 72 db sütünk.
Minden ünnepi alkalomra dupla vagy tripla adagot szoktam sütni


