Hozzávalók:
6 szelet diós-napraforgómagos kenyér
20 dkg zsírjában sült, hideg libamáj,
20 dkg jó minőségű, markáns ízű, pl. morbier sajt
2 ek balzsamecetkrém (recept lejjebb)
Só
A balzsamecetkrémhez:
300 g balzsamecet
300 g barna cukor
1 dl vörösbor
*
Elkészítés:
A balzsamecetkrémhez a hozzávalókat egy edényben forralni kezdjük, amíg besűrűsödik és szirupos állagú lesz.
Kihűtjük, üvegbe töltjük, nagyon sokáig eláll.
A kenyérszeleteket keresztben félbevágjuk, megpirítjuk.
Egyik felüket megkenjük kevés libazsírral, rájuk szeleteljük vékonyan a libamájat, megsózzuk.
A sajtból szintén szeleteket vágunk, ráhalmozzuk a májakra.
Forró grillsütőben ráolvasztjuk.
Tálaláskor megcsorgatjuk balzsamecet-krémmel.