Hozzávalók:
1 kg burgonya meghámozva és felszeletelve
néhány babérlevél
kevés só
kevés őrölt bors
1 kávéskanál cukor
1 kanál almaecet
200 g. főzőtejszín vagy tejföl
1 kanál liszt vagy keményítő
csipetnyi majoránna és petrezselyemlevél
készíthető őrölt pirospaprikával is.
*
Elkészítés:
A burgonyát meghámozzuk, karikákra vágjuk.
Sós, enyhén ecetes vízben, néhány babérlevéllel feltesszük főni annyi vízben, hogy bőven ellepje.
Vigyázzunk, hogy ne főzzük túl !
Mikor a krumpli már majdnem megfőtt, a főző levéből keveset kivéve, hozzáadjuk tejszínt és lisztet vagy keményítőt teszünk, majd csomómentesre keverjük.
A habarásba őrölt borsot és / vagy őrölt pirospaprikát is tehetünk.
A habarással együtt felfőzzük, pici cukrot adunk hozzá, valamint csipetnyi majoránnát, petrezselyemzöldet is tehetünk bele.
Bármilyen feltéttel tálalhatjuk.
Sült hús, fasírt, virsli, főtt tojás is illik hozzá.