Hozzávalók:
Tésztához:
•15 dkg porcukor
•5 dkg vaj
•2 ek kakaópor
•2 tojás
•2 ek méz
•35 dkg sima liszt
•1 kk szódabikarbóna
•2 cs tejszines pudingpor
•3 dl tejföl
•3 ek liszt
•4 dl tej
•20 dkg porcukor
•20 dkg puha vaj
•1 tábla tej tortabevonó csoki
*
Elkészítés:
1.A porcukrot, vajat, kakaót, tojásokat és a mézet gőz felett összedolgozzuk.
2.Ha összeolvadt, levesszük a gőzről, és hozzákeverjük a lisztet, amibe belekeverjük a szódabikarbónát.
3.Vigyázva összedolgozzuk, mert kicsit meleg.
4.2 cipót készítünk és egy tepsi hátán két egyforma lapot sütünk belőle.
5.Amíg a lapok hűlnek, elkészítjük a krémet:
6.A tejfölben elkeverjük a lisztet és a pudingport.
7.Hozzákeverjük a tejet és sűrűre főzzük. (Állandóan kevergessük, mert könnyen összecsomósodik.)
8.Hideg helyre tesszük, hogy kihűljön.
9.A vajat habosra keverjük a porcukorral és ha a massza kihűlt, összekeverjük.
10.A két lap közé kenjük a krémet (az összeset).
11.Tetejére öntjük a megolvasztott tortabevonó csokit.
12.Kicsit állni hagyjuk. Legjobb, ha egy éjjel pihen, és felszeleteljük.