Hozzávalók:
A tésztához: 50 dkg
Töltelékhez
250 g holland kakaópor
15 dkg porcukor
Tetejére
3 tojás fehérje
1 csepp kristály cukor
egy csepp tej
*
Elkészítés:
Az élesztőt cukros tejben felfuttatjuk, majd a többi hozzávalókkal jól kidagasztjuk Meleg helyen kétszeresére kelesztjük . Ha megkelt jól. . Két részre vágjuk, és mindegyiket gombócoknak kidolgozzuk..Egyformára kinyújtjuk és abból a keverékből amit a tetejére is teszünk majd ,avval jól megkenjük ezután a cukorral elkevert kakaót egyenletesen elosztjuk a tésztákon .Az így megkent tésztákat feltekerjük és egyenletes szeletekre vágjuk .Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk szorosan egymás mellé hogy ne lapuljanak el
Tetejét megkenjük jól a tejes cukros tojás fehérjés keverékkel szintén és 160 fokon 25 perc alatt megsütjük.Ha még maradt a kenő anyagból akkor sütés közben is kenegethetjük vele ,annál szebb lesz.
A sutőből kivéve porcukros vaniliás cukorral meghintjük .
Hidegen melegen is isteni finom ,nagyon puha tészta
Ebből az adagból 45 db lesz