Húsos rakottas

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Ildus

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

6

Előkészítési idő (perc)

40

Sütési / főzési idő (perc)

120

Nehézség

Hozzávalók:

Húsos rakottas

Elkészítés lépései:

  1. A csevapcsicsa és a tarja mind két oldalát beszóróm a girosz fűszerrel és hagyom állni.
  2. A nagy jénia tál alját bekenem olajjal és rádarabolom a brokkolit.
  3. Rászelek burgonyát és megszórom sültkrumpli fűszersóval.
  4. A hagymát felszelem és ráterítem a burgonyára.
  5. Tovább rétegezem burgonyával. Mikor elfogyott akkor ismét fűszerezem és rákenem a tejfölt.
  6. 1 dl vizet hozzáöntök.
  7. A tetejére ráhelyezem a csevapcsicsát és a húst.
  8. Alufóliával lefedem és a 200 C fokra előmelegített sütőbe helyezem.
  9. 1 óra után levesszem a fóliát és a tetején a húsokat megfordítom.
  10. Visszahelyezem a sütőbe és 50 perc múlva kiveszem és megszórom a reszelt sajttal a tetejét.
  11. Visszahelyezem még 10 percre, hogy a sajt ráolvadjon. Utána kiveszem és kész a rakottas.