Hozzávalók:
80 dkg sárgabarack
5 evőkanál cukor
1 dl tejszín
1 csomag vaníliás cukor
1 késhegynyi csillag ánizs
1 késhegynyi szegfűszeg
*
Elkészítés:
Válogassunk érett, puha sárgabarackokat, majd alaposan mossuk meg, és magozzuk ki. Meghámozni nem kell a gyümölcsöt, viszont vágjuk négy részre. Rakjuk egy lábosba, szórjuk hozzá a cukrot, a vaníliát, az ánizst, a szegfűszeget, és öntsünk rá annyi vizet, amennyi ellepi.Botmixerrel péppé zúzzuk.
Kezdjük főzni, és, amikor felforr, rögtön húzzuk le a tűzről. Krémesíteni, keverjünk hozzá egy deci tejszínt Tegyük a hűtőbe egy-két órára, hogy jól lehűljön. Nagyon finom.


