Gulyásleves csipetkével

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Ildus

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

6

Előkészítési idő (perc)

30

Sütési / főzési idő (perc)

120

Nehézség

Hozzávalók:

Gulyásleves csipetkével

Elkészítés lépései:

  1. A vöröshagymát apróra vágom és egy kis zsíron megpirítom.
  2. Ha üveges, akkor belerakom a felkockázott marhahúst.
  3. Kifehéredés után sózom, borsozom és 2 evőkanál édes paprikával megszórom, megkavarom, majd felöntöm kb. 1 liter vízzel.
  4. Belerakom a babérlevelet az őrölt köményt és kb. ½ óráig főzöm.
  5. Ezután még 2 liter vízzel felöntöm.
  6. Ha van lefagyasztott húslevünk azt belerakjuk, vagy marhahúsleves kockát is rakhatunk helyette 2 kockával.
  7. Ezután rakjuk bele a felszeletelt répát, zöldséget.
  8. Főzzük kb. 15 percig, majd a felkockázott burgonyát is belerakjuk.
  9. Megint kb. 30 percig főzzük.
  10. Kóstoljuk és ízlés szerint megint sózzuk és borsozzuk, ha kell, és ha csípősen szeretjük, akkor egy kis erős paprikát vagy Erős Pistát is rakhatunk bele.
  11. A legvégén szaggatjuk bele a csipetkét.
  12. Ha a tojást és a tejet (vizet) összekeverjük, annyi lisztet adunk hozzá, hogy a tészta kemény legyen, és csipkedni tudjuk a levesbe. Ha feljön a tetejére, kész a leves.