Görcs leves

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Ildus

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

6

Előkészítési idő (perc)

80

Sütési / főzési idő (perc)

40

Nehézség

Hozzávalók:

Görcs leves

Elkészítés lépései:

  1. 2,5 apróra vágott vöröshagymát 0,4 dl olajon megdinsztelem kb. 20 percig. A végén csipet sóval és a kiskanál borssal összekeverem.
  2. Félrerakom, majd az 5 tojásból, lisztből és kevés sóból illetve 3 kanál vízből összegyúrom a tésztát.
  3. Két részre osztom, majd az egyiket kinyújtom kb. 1,5mm vastagságra és kb. 6x3 cm-es srégen vágott darabokra felszelem.
  4. Mindegyik közepére teszek egy kávéskanálnyit az olajon dinsztelt és ízesített hagymából.
  5. A tészta szélét húzogatom és összenyomom, majd enyhe görcsöt kötök.
  6. A másik darab tésztával ugyanúgy ugyan úgy járok el. Amikor a tészta kész akkor egy fazékba 0.1 dl olajon fél apró vöröshagymát megpirítok, majd hozzáadok 2 evőkanál pirosparikát, 4 l vizet, babérlevelet, őrölt köményt, 2 kanál vegetát és 1 kanál sót.
  7. Felforralom és belerakom a tésztát. Forrás után kb. 10 percet főzöm.
  8. Utána hagyom még lefedve minimum 20 percet, hogy a tészta megpuhuljon.