Frissen készült házi sertésmájkrém

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

TitkosSzakacs

👨‍🍳 Szakács értékelése: 5 / 5 ⭐ (2 szavazat)

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

15

Sütési / főzési idő (perc)

30

Nehézség

Haladó

Frissen készült házi sertésmájkrém

Frissen készűlt házi sertésmájkrém

Hozzávalók:

Elkészítés lépései:

  1. A hagymákat felkockázzuk, a sertésmájat felcsíkozzuk.
  2. Egy lábasban házi zsíron üvegesre pirítjuk a hagymákat, majd rátesszük a májat és megszórjuk borssal és majorannával.
  3. Kevergetve addig főzzük míg megpuhul és jó sűrű leve lesz. Ez kb. 20- 30 perc májtól függően. Ekkor elzárjuk a hőforrás és megsózzuk.
  4. Hagyjuk kihűlni majd húsdarálón 3x ledaráljuk a füstölt szalonna kockákkal együtt.
  5. Megkóstoljuk, hogy elég sós és fűszeres-e. Ha nem, ízesítjük még.
  6. Friss kenyérrel és hagymával tálaljuk.
  • Ez a májkrém elkészíthető csirke, illetve más szárnyas májából is. Nagyon finom, mert nincs benne semmi adalékanyag, tartósítószer. Fel lehet használni hozzá a maradék resztelt májat is. Lehet hozzá ízlés szerint paprikát is tenni, vagy erősebben fűszerezni majorannával.
    Jó étvágyat kívánok hozzá!

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Frissen készült házi sertésmájkrém