Hozzávalók:
50 dkg sertésmáj, só,bors, majoranna, 20 dkg füstöltszalonna, 3 nagy fej hagyma, 2 evőkanál házi zsír
*
Elkészítés:
A hagymákat felkockázzuk, a sertésmájat felcsíkozzuk. Egy lábasban a zsíron üvegesre pirítjuk a hagymáka,majd rátesszük a májat és megszórjuk borssal és majorannával. Majd kevergetve addig főzzük míg megpuhul és jó sűrű leve lesz. Ez kb. 20- 30 perc májtól függően. Ekkor elzárjuk a hőforrás és megsózzuk. Hagyjuk kihűlni majd húsdarálón 3x ledaráljuk a füstölt szlonna kockákkal együtt. Majd mekostoljuk, hogy elég só és fűszeres-e. Ha nem ízesítjük még. Friss kenyérrel és hagymával tálaljuk.
Ez a májkrém elkészíthető csirke illetve más szárnyas májából is. Nagyon finom mert nincs benne semmi adalékanyag, tartósító szer. Fel lehet használni hozzá a maradék resztelt májat is. Lehet hozzá ízlés szerint paprikát is tenni, vagy erősebben fűszerezni majorannával.
Jó étvágyat kívánok hozzá!