FICOCO, azaz kakaós fügelekvár

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Zsókuc

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

1

Előkészítési idő (perc)

60

Sütési / főzési idő (perc)

20

Nehézség

FICOCO, azaz kakaós fügelekvár

FICOCO, azaz kakaós fügelekvár

Hozzávalók:

⚠️ Nincs alapanyag megadva vagy nem recept oldalon vagyunk.

Elkészítés lépései:

⚠️ Nincsenek megadott elkészítési lépések.

Hozzávalók:

2 kg érett füge
25 dkg kristálycukor
1 citrom leve
2 evőkanál cukrozatlan holland kakaópor
rum izlés szerint

*

Elkészítés:

A FICOCO egy dalmát fügelekvár, mely az USA-ban is annyira elterjedt, hogy sokan amerikai eredetűnek vélik.
Egyszerű mozaikszó: figs and coca, azaz füge és kakaó.
A fügék szárait levágjuk, megmossuk, negyedekre vágjuk.
Meghintjük a cukorral és a hűtőbe tesszük legalább egy órára, de lehet egy éjszakára is.
Ezután újból feltesszük főni, amíg a cukor teljesen el nem olvad.
Hozzáadjuk a citromlevet, felforraljuk, majd turmixoljuk, s addig főzzük, míg megfelelő állagú nem lesz.
Végezetül hozzáadjuk az átszitált kakaót, jól elkeverjük vele, s -ugyan nem autetikus hozzávaló – egy kis rummal ízesíthejük, nagyon pikánssá teszi.
Az üvegeket lezárjuk, pár percre fejreállítjuk, majd szárazdunsztban hagyjuk kihűlni.
Igazán különleges desszertlekvárt kapunk, mely szinte csokoládékrém állagú és ízű lesz.

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

FICOCO, azaz kakaós fügelekvár