Hozzávalók:
14 dk liszt
10 dk vaj
7 dk por cukor
5 dk darált dió
1 tojás
1 mk sutôpor
1 mk skorica
Krém
20 dk kr. cukor
1 dl víz
25 dk vaj
5 dk por cukor
Máz
15 dk étcsoki
3 ek olaj
*
Elkészítés:
A tésztáhozvalókat összedolgozzuk és a hűtőbe tesszük hülni 1 órára.Mikor kihült a tésztánk 35 golyót csinálunk és a kosárka formákba nyomkodjuk.180 fokon 10 perc alatt megsül melegen kiütjük a formákból.
Krém A cukrot karamelizáljuk mikor sima hozzáadjuk a vizet és simára olvasszuk.Mikor kihült hozzáadjuk a vajat cukrot és simára keverjük.Nyomózsákba tesszük és a kosárkákat megtöltjük.A csokit felolvasszuk gőz felett az olajjal.A kosárkákat belemártjuk és hideg helyen tároljuk.


