Hozzávalók:
45-50 dkg brokkoli
15-20 dkg mexikói vegyes zöldség
1 kanál olívaolaj
1 pohár tejföl
2-3 tojás(ízlés szerint)
10-15 dkg reszelt sajt
pici só,egy kis ételízesítő
*
Elkészítés:
A zöldségféléket egy kanál olívaolajon(de lehet bármilyen olajon vagy margarinon)félpuhára megpárolom,majd egy kicsit hagyom a gőzben fedő alatt.Közben kivajazok körben egy jénai edényt,és meghintem zsemlyemorzsával.Ráöntöm a zöldségeket,szépen eligazítom.Kikeverem a tejfölt a tojásokkal,pici sóval,aki szereti,ételízesítővel,sajttal,majd az egészet nyakon öntöm.Tetejére reszelt sajt kerül.Ha gazdagon szeretném készíteni,akkor 10 dkg csirkemell felvágottat vagy gépsonkát teszek a jénai aljába,és a zöldségek tetejére,úgymond kibélelem vele az edényt.Önálló fogásként is megteszi,de petrezselymes vagy majorannás rízzsel tálalom.Főleg barna rízzsel nagyon finom,csak ügyeljünk rá,hogy azt tovább kell főzni!


