Csípős, kukoricás csirkeraguleves (saját recept)

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

TitkosSzakacs

👨‍🍳 Szakács értékelése: 5 / 5 ⭐ (2 szavazat)

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

15

Sütési / főzési idő (perc)

35

Nehézség

Könnyű

Csípős, kukoricás csirkeraguleves (saját recept)

Hozzávalók:

⚠️ Nincs alapanyag megadva vagy nem recept oldalon vagyunk.

Elkészítés lépései:

⚠️ Nincsenek megadott elkészítési lépések.

Hozzávalók:

30 dkg csirkemell vagy filézett comb, kockára vágva
2 sárgarépa
1 petrezselyemgyökér
1/2 karalábé
1/2  zellergumó
30 dkg kukorica(mélyhűtött)
1 ek. zsír
2 dl tejföl
1 ek. liszt

bors
ételízesítő
petrezselyemzöld

*

Elkészítés:

A répákat karikára a zellert és karalábét kockára vágom, a kukoricával és a hússal együtt, kicsit megsózva párolom a felolvasztott zsíron(lehet olaj is), kb. 4-5 percig. Ezután rászórom a lisztet, jól átforgatom, felengedem vízzel, amennyi ellepi. Teszek bele ételízesítőt, sót, borsot, erős paprikát és addig főzöm, amíg a hús és a zöldségek megpuhulnak. Ekkor egy tálban elkeverem a tejfölt, szedek rá a levesből(hőkiegyenlítés) és a leveshez öntöm. Így sima lesz a tejföl, nem lesz csomós, túrós. Ekkor szórom meg apróra vágott petrezselyemzölddel és jól összeforralom.

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Csípős, kukoricás csirkeraguleves (saját recept)