Hozzávalók:
Égetett tésztához
Karamellhez
Vaníliakrémhez
*
Elkészítés:
Az égetett tészta hozzávalóiból diónyi ördögpirulákat sütünk az alábbiak szerint : a vizet, a sót és a vajat összeforraljuk, majd állandó keverés közben beleszitáljuk a lisztet.
Közepes lángon addig kevergetjük, amíg a liszt egy masszává összeáll.
A masszát még kb.
2 percig kevergetjük a fazékban.
A tűzről levéve a tojásokat egyenként adjuk hozzá, és jól keverjük el.
A következő tojást csak akkor tegyük bele, ha az előző már elkeveredett.
Kinyomózsákkal diónyi nagyságú rózsákat nyomjunk a sütőlemezre, és 200°C-os sütőben 12-15 percig sütjük.
Kinyomófejjel nyomjunk egy mélyedést a pirulák aljába.
A tejben elkeverjük a kristálycukrot és a vaníliás cukrot, hozzáadjuk a tojássárgáját, majd lassan a lisztet, végül sűrűre főzzük.
Ezzel töltjük meg a pirulákat.
A cukorból a vízzel főzzünk világosbarna karamellt, ebben mártsuk meg félig a pirulákat, és tornyozzuk őket az omlós tésztából készült tortalapra.
(Vigyázzunk, a karamell nagyon forró!)