Hozzávalók:
75 dkg csirkezúza
2 nagy fej hagyma
2 ek. zsír
1 ek. + 2 mk. pirospaprika
só
bors
30 dkg liszt
1 tojás
kevés víz
1/2 cs kapor
só
*
Elkészítés:
A hagymát kockára vágom, a zsíron világosra pirítom. Hozzákeverem a pirospaprikát, rögtön ráöntök egy pici vizet, ettől megduzzad a hagyma és így nem ég meg a paprika sem.
Ezután beleteszem a tisztított, alaposan megmosott zúzákat, jól elkeverem, felöntöm vízzel, sózom, borsozom. Lehet annyi vízben párolni, hogy elfedje, mert 2,5-3 órán át kell lassan, fedő alatt főnie ahhoz, hogy jó puha legyen.
A végén teljesen elfőzöm a vizet, hozzáteszem a 2 mk. pirospaprikát, ha kell még sózom, borsozom, jól összeforralom, ekkor már csak a sűrű szaft lesz alatta.
A hozzávalókból nokedli tésztát keverek, belekeverem az apróra vágott kaprot, bő, sós vízbe szaggatva kifőzöm. Ezzel és savanyúsággal tálalom a zúzapörköltet.