Zúzaleves sajtos galuskával (Gluténmentesen is)

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Kata Boszi

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

6

Előkészítési idő (perc)

10

Sütési / főzési idő (perc)

80

Nehézség

Könnyű

Recept leírás:

Hozzávalók:

1 db közepes vöröshagyma
4 ek napraforgóolaj
50 dkg csirkezúza
1 ek liszt (gluténmentesen: rizsliszt)
1 tk fűszerpaprika
1 mk őrölt kömény
15 dl víz
1 db sárgarépa
1 db fehérrépa
¼ db zeller
¼ db karalábé
1 db zöldpaprika
1 db paradicsom
2 tk só
1 tk házi ételízesítő.
Galuskához:
1 db tojás
1 mk só
5 dkg reszelt sajt
5 dkg liszt (gluténmentesen: Miklós’ Universal mix liszt).

*

Elkészítés:

Az apróra vágott vöröshagymát megdinszteljük az olajon, majd hozzáadjuk a megmosott, megtisztított, kisebb darabokra vágott csirkezúzát, és együtt pirítjuk néhány percig.
Megszórjuk a liszttel, kicsit pirítjuk, majd a fűszerpaprikával hintjük meg, és felöntjük apránként a vízzel.
Lefedve, kis lángon, kb.
1 óra hosszat főzzük, majd beletesszük a zöldségeket, és további 20 percig főzzük.
Közben elkészítjük a galuskát.
A hozzávalókat összekeverjük, és amikor a zúza már puhára főtt, a forró levesbe mártogatott kiskanállal galuskákat szaggatunk, és 5 percig főzzük.