Hozzávalók:
Gyors kovászhoz:
250 gr liszt
6 gr élesztő
195 ml víz
Kenyérhez:
Gyors kovász
375 gr liszt
210 ml víz
25 gr vaj
10 gr élesztő
12 gr só
1 ek ecet
2 ek burgonyapehely
*
Elkészítés:
Először a gyors kovászt készítjük el, még hozzá a kenyér sütése előtti estén.
Összedolgozzuk a hozzávalókat az 1,5l-es Duplafalú Ablakos Kelesztőbe. Lezárjuk a tetejével és hagyjuk a konyhapulton reggelig kelni.
Másnap reggel a 3l-es Duplafalú Ablakos Kelesztőbe beletesszük a további hozzávalókat, a gyors kovásszal együtt.
Lezárjuk a kelesztőt és hagyjuk kelni kb. 30 percig. Ezután jól átdolgozzuk a tésztánkat. Lezárjuk a tálat, és újra megkelesztjük a kenyértésztánkat. Miután duplájára kelt, kitesszük a konyhapultra vagy a Gyúrólapunkra a megkelt tésztát, és jól átdolgozzuk, hogy a levegő minél jobban kimenjen a tésztából. Ha bent hagyjuk, akkor nagyon lyukacsos lesz a kenyerünk belseje.
Ezután a 2 l-es UltraPro Edényünket befújjuk a Penti sütőspray-vel vagy vékonyan, kiolajozzuk.
Beletesszük a jól átdolgozott tésztát és lefedjük az edényt a tetejével, és megint hagyjuk, hogy duplájára megkeljen. Miután megkelt a Konyhai Ollóval 3 helyen bevágjuk. Befújjuk vízzel a kenyeret és 230 fokos sütőben 30 percet sütjük, majd 200 fokra mérsékeljük a sütő hőfokát, és így készre sütjük. Kb. ez még 20 percet vesz igénybe. A tető végig rajta marad az UltraPro Edényen.
Miután megsült a kenyér, rácsra borítjuk, és jól bespricceljük vízzel.
Kb. 45-50 perc múlva szépen szeletelhető a TW Kenyérvágó Késsel.
Vigyázat, gyorsan fogy!
Nagyon finom kenyér!
Eredeti recept Limaránál található!