Hozzávalók:
Tészta
3 evőkanál méz
2 evőkanál kakaó
2 egész tojás
1 dkg szódabikarbóna
10 dkg margarin (vagy 1 dl olaj )
20 dkg porcukor
45 dkg liszt
Krém
7 dl tej
2 csomag vaniliás puding
2 tojássárgája
30 dkg margarin
25 dkg porcukor
*
Elkészítés:
-a tészta hozzávalóit ( kivétel a Liszt )összeforraljuk
-ha forr lehúzzuk a tűzről és hozzáadjuk a lisztet majd jól összedolgozzuk
-ha kihült kézzel hozzátudunk nyúlni 4 részre osztjuk
-még langyosan dolgozzunk vele mert ha kihűl teljesen kemény lesz és törik
-a cipókat kinyújtjuk és a tepsi hátán külön-külön megsütjük kb 15 perc alatt egyenként
-Krém
-a pudingot megfőzzük a tejben a tojássárgájával együtt
-a margarint + porcukrot kikavarjjuk
-a langyos pudinghoz keverjük
-a lapokat megtöltjük ezzel a krémmel úgy hogy a legfelső lapra is jusson
-tetejét lehet tortadarával vagy csokiforgáccsal disziteni
1