Hozzávalók:
Tészta:
25 dkg porcukor
1 ek zsír
3 ek méz
4 ek tej
2egész tojás
1 kk szódabikarbóna
60 dkg liszt
Krém:
2 cs vaníliás pudingpor
9 dl tej
1 cs vaníliás cukor
12,5 dkg Rama margarin
15 dkg porcukor
1 citrom
20 dkg sárgabarack levár
4 dl tej
4 ek liszt
Tetejére:
1 cs tortabevonó
3 ek olaj
*
Elkészítés:
A liszt kivételével a tészta hozzávalóit és edénybe tesszük és felmelegítjük lassú lángon.Ha ez megvan akkor hozzáadjuk a lisztet és jól elkavarjuk, majd kivesszük a tálból és jól összedolgozzuk még kézzel is és 4 db cipót formálunk belőle.
A tepsi hátoldalát lezsírozzuk és lisztezzük és ezen kisütjük a lapokat.(tepsi méret: 23×41 cm). A tészta nyújtásakor lisztezzük és szebben lehet így nyújtani.
A pudingport és a lisztet egy lábasban összekeverjük, felöntjük a tejjel és csomómentesre főzzük. Ha kihűlt hozzáadjuk a cukrot és a Rama margarint, majd kihabosítjuk és a reszelt citrom héjat is belekeverjük.
Ha kihűt a krém elkezdjük a lapokat betölteni. Az alsó lapra rákenjük a krém felét, erre teszünk egy másik lapot, megkenjük lekvárral, újabb lap, a krém másik fele és befedjük a maradék lappal. A tetejét csokoládémázzal bevonjuk (a hozzávalóit gőz fölött felolvasztjuk).
Egy éjszakát pihentetjük, majd másnap szeleteljük.