Hozzávalók:
Tészta:
50dkg liszt, 2db tojás,1db margarin
só, 3dl tejföl, (0.5cs sütőpor én szoktam bele tenni)
Krém:
10dkg margarin
2 tojás
10dkg reszelt sajt
10 dkg liszt, só
fél liter tejForgatni: ::15dkg trappista sajt
*
Elkészítés:
A lisztet, a margarint, , a tejfölt és egy kevés sót, a tojások sárgáját(és a sütőport) összegyúrunk, majd 1 órát pihentetjül(de lehet tovább pihentetni). Vékonyra nyújtjuk. Kisméretű pogácsát szaggatunk belőle. Tojássárgájával megkenjük és megsütjük.Míg sül a pogácsa addig elkészítjük a krémet.
A tejet, a lisztet, a sajtot, a tojásokat és a sót kikeverjük , majd sűrű krémmé főzzük. A tűzről levesszük és tovább keverjük, teszünk bele 10 dkg margarint. A krémet kettő pogácsa közé kenjük úgy, hogy kicsit ki is folyjon közülük. Reszelt trappista sajba megforgatni és kész.Jó étvágyat hozzá!