Zsuzsa borzas pogácsája

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Kovács Zsuzsanna

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

20

Sütési / főzési idő (perc)

30

Nehézség

Haladó

Zsuzsa borzas pogácsája

Recept leírás:

Hozzávalók:

Tészta:
50dkg liszt, 2db tojás,1db margarin
só, 3dl tejföl, (0.5cs sütőpor én szoktam bele tenni)
Krém:
10dkg margarin
2 tojás
10dkg reszelt sajt
10 dkg liszt, só
fél liter tejForgatni: ::15dkg trappista sajt

*

Elkészítés:

A lisztet, a  margarint, , a tejfölt és egy kevés sót, a tojások sárgáját(és a sütőport) összegyúrunk, majd 1 órát pihentetjül(de lehet tovább pihentetni).  Vékonyra nyújtjuk. Kisméretű pogácsát szaggatunk belőle. Tojássárgájával megkenjük és megsütjük.Míg sül a pogácsa addig elkészítjük a krémet.
A tejet, a lisztet, a sajtot, a tojásokat és a sót kikeverjük , majd sűrű krémmé főzzük. A tűzről levesszük és tovább keverjük, teszünk bele 10 dkg margarint. A krémet kettő pogácsa közé kenjük úgy, hogy kicsit ki is folyjon közülük. Reszelt trappista sajba megforgatni és kész.Jó étvágyat hozzá!

Zsuzsa borzas pogácsája

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Zsuzsa borzas pogácsája

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!