Hozzávalók:
Tészta:
60 dkg liszt
25 dkg Rama margarin
1 kis doboz tejföl
3 db tojás
5 dkg élesztő
1 ek kristálycukor
pici só
kevés tej
1 cs vanilíás cukor
Töltelék:
1,5 kg alma
4 cs vanilíás cukor
4 ek kristálycukor
kevés fahéj
kevés búzadara
Tetejére:
1dbtojás
porcukor
*
Elkészítés:
Fél dl tejben 1 ek cukrot elkeverünk, felmelegítjük, majd belemorzsoljuk az élesztőt és felfuttatjuk benne. A többi alapanyagot egy nagyobb tálba kimérjük, majd hozzáadjuk az élesztőt és elkezdjük kidolgozni. Annyi tejet adjunk hozzá amennyit kíván. Ne legyen híg a tészta, de nagyon kemény se. Ketté osztjuk a tésztát. Egy 22*38 cm-es téglalapra kinyújtjuk, majd egy ekkora tepsit kikenünk vajjal, kilisztezzük, majd belesimítjuk a tésztát. Megszórjuk búzadarával.
Az almát megtisztítjuk, lereszeljük, hozzáadjuk a cukrot, vaníliás cukrot és a fahéjat ízlés szerint. Összekeverjük, majd kinyomkodjuk a levét és egyenletesen eloszlatjuk a tésztán. A maradék tésztát is kinyújtjuk, ráborítjuk az almára, megszurkáljuk villával. A tetejét megkenjük tojással. 180 fokon aranybarnára sütjük. Még melegen megszórjuk vaníliás porcukorral.