Hozzávalók:
5 dkg zabpehelyliszt (jelölten gluténmentes vagy jelölten gluténmentes zabpehely darálva)
3 dkg lenmagliszt
2 dkg kölesliszt
2 dkg darált dió
1 tk sütőpor
1 tk instant élesztő
2 db tojás
25 dkg túró
1 tk só
1-1 tk lenmag szezámmag, tökmag, napraforgó
*
Elkészítés:
A túró, egyrészt tovább puhán tartja a zsömlét, másrészt csökkenti az 1 darabra jutó szénhidráttartalmat, tehát fogyókúrázóknak is ideális, harmadrészt, nagyon finom!
A sütőt előmelegítjük 200 fokra.
Amíg a sütő melegszik, összegyúrjuk a hozzávalókat, majd vizes vagy olajos kézzel kisebb zsömléket formálunk, a tetejüket keresztben bevágjuk, megszórjuk a magokkal, kicsit rányomkodjuk, hogy ne potyogjanak le, és sütőpapírral bélelt tepsin 25-30 perc alatt megsütjük.