Hozzávalók:
40 dkg fehér liszt
10 dkg rétesliszt
3 dl langyos víz
2,5 dkg friss élesztő
3 evőkanál olaj
1 mokkáskanál cukor
2 mokkáskanál só
*
Elkészítés:
1 dl lanyos vízben és a cukorban futtasd fel az élesztőt.
A lisztet szitáld egy tálba, tedd bele a sót a megkelt élesztőt.
Kb 20 perces dagasztás követően, kanalanként jól dolgozd el benne az olajat.
A dagasztást a robotgép spiráljával végezd.
A hólyagosan fényes tésztát takard le és hagy kelni 40 percet.
Tedd a pultra a megkelt tésztát, kicsit dolgozd át, majd nyújtsd ki kerek formára.
Ezt 8 -10 részre oszd el.
Vegyél a kezedbe egy darabot és ügyesen mindig gyűrd alá a közepébe, gömböt formálva.
Ezt tedd addig, míg szép feszes nem lesz.
Ekkor tedd egy sütőpapíros tepsire, takard le.
Ismét keleszd 40 percet.
Előmelegített sütőben, – egy edényben tégy forró vizet a sütőbe, kell a gőz – Mielőtt beteszed a sütőbe, simítsd át hideg vizes kézzel a zsemléket.
180 C 30-40 perc alatt süsd meg.
Közben is spricceld meg hideg vízzel a tetejét.
Miután kivetted akkor is.