Hozzávalók:
40 dkg finom liszt
15 dkg sertés zsír
1,5 dl tejföl-laktózmentessel készítettem
3-4 csipet só
3dkg élesztő
4 evőkanál tej
1 kis kanál cukor
2 tojás sárgája
1 egész tojás a kenéshez
*
Elkészítés:
A tejet meglangyosítottam beleraktam a kis cukrot majd az élesztővel elkevertem.
(hagytam állni kicsit) A lisztet a tojással zsírral összekevertem.
.
.
.
a felfutott élesztővel összedolgoztam.
.
.
Utána letakarva kb.
40-45 percig hagytam megkelni.
(A sót csak kelés után adtam hozzá) 1, 5 ujjnyira bevágtam késsel a tetejét 2-3 cm-ként.
Aztán 4cm-is szaggatóval kiszaggattam.
Majd sütőpapírral bélelt tepsibe helyeztem.
Tetejét megkentem egy felvert tojással, némelyikre egész köményt szórtam, alsó felső sütésen 200 fokon készre sütöttem, kb 17-20 perc alatt(méret függő)