Zsírjában sült kacsamáj szezámos édesburgonyákkal

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Tetovált lány

👨‍🍳 Szakács értékelése: 5 / 5 ⭐ (1 szavazat)

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

30

Sütési / főzési idő (perc)

30

Nehézség

Haladó

Zsírjában sült kacsamáj szezámos édesburgonyákkal

Recept leírás:

Hozzávalók:

80 dkg hízott kacsamáj
20 dkg kacsazsír
Só, bors
A püréhez:
60 dkg édesburgonya
15 dkg sajtkrém
5 dkg reszelt parmezán
Fél dl pirított szezámmag-olaj
4 ek szezámmag
Kevés tej
Só, bors
A sült édesburgonyához:
40 dkg édesburgonya (batáta)
Fél dl pirított szezámolaj
1 dl semleges ízű (napraforgó) olaj
Só, bors
A körteraguhoz:
6 db körte
2 ek méz
3 ek (körtés) balzsamecet
1 ek kakukkfű

A díszítéshez kakukkfűágacskák

*

Elkészítés:

A raguhoz a körtéket meghámozzuk, félcentis kockákra vágjuk.
Egy teflonserpenyőbe tesszük, ráöntjük a mézet és a balzsamecetet, kissé sózzuk, hozzáadjuk a kakukkfüvet.
Nagy lángon addig pároljuk, míg a balzsamecet besűrűsödik.
A püréhez az édesburgonyát meghámozzuk, felkockázzuk, puhára főzzük.
A szezámmagon és a tejen kívül a többi hozzávalót a botmixer poharába tesszük, a tejet úgy adagoljuk, hogy krumplipüré-szerű állagot kapjunk.
A szezámmagot száraz serpenyőben enyhén megpirítjuk.
A sült burgonyához való batátát szintén meghámozzuk, fél centi vastag karikákra szeljük, lobogó sós vízben 3 percet előfőzzük, leszűrjük.
.
Egy serpenyőben a szezámolajat és a napraforgó-olajat együtt felforrósítjuk, a burgonyák mindkét felét pár perc alatt megsütjük.
Közben minden oldalukat sózzuk, borsozzuk.
A kacsazsírt egy másik serpenyőben nagyon alacsony lángon felolvasztjuk.
A májat másfél-két centisre szeleteljük, a zsírba tesszük.
Mindkét felüket megsütjük, ha beleszúrunk egy hústűt és nem jön ki vér, már jó is.
Kivesszük, lecsepegtetjük.
Megsózzuk és borsozzuk.
Tálaláskor egy adag pürét tányérra teszünk, rászórjuk a szezámmagot.
Melléfektetünk néhány krumplikarikát.
Közéjük kanalazunk a raguból, erre helyezünk néhány szelet sült májat.
Kakukkfű-ágacskákkal díszíthetjük.

Zsírjában sült kacsamáj szezámos édesburgonyákkal

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Zsírjában sült kacsamáj szezámos édesburgonyákkal